Tilattavat opastukset


Alkuesittely – Tervetuloa Museo Milavidaan


Alkuesittely on lyhyt katsaus (n. 5-15 min) Näsilinnan historiaan sekä Museo Milavidan pysyviin ja vaihtuviin näyttelyihin.
Opastuskielet: suomi, englanti
Esittely on maksuton pääsylipun lunastaneille asiakkaille

Polttarit Palatsissa


Vietä ikimuistoiset polttarit upeassa palatsissa! Oma oppaanne johdattaa teidät ensin näyttelyyn häätarinoiden pariin (45 min.), ja sen jälkeen työpajaan (45 min.), jossa osallistujat pääsevät askartelemaan silkkipaperista ihanan kukan ranteeseen tai vaikka kukkaseppeleen. Vai haluatko mieluummin harjoitella juhlasolmuja solmioon? Lisäksi Fotografia-piste on käytettävissänne ja hääteemainen soittolista takaa tunnelman.


Työpajan lomaan voitte tilata kuohuvaa tai muuta tarjoilua Kahvila Milavidasta .


Opastuskielet: suomi
Hinta aukioloaikoina: 220 € (max. 15 hlö), sisältää opastuksen, työpajan ja pääsyliput.

Näyttelyopastus


Opastettu kierros tarjoaa monipuolisen ja tiiviin tietopaketin näyttelyiden aihepiireistä. Opastuksen voi valita joko Nottbeckit tai vaihtuvan (opastuksen kesto 45-60 min) tai päänäyttelyyn ja vaihtuvaan (yht. 60 min)
Opastuskielet: suomi, englanti, muut kielet (ruotsi ja ranska) mahdollisuuksien mukaan.
Hinta aukioloaikoina: Näyttelyopastus, arkkitehtuuri- ja taiteilijakierrokset sekä ulkokävelykierrokset ja Palatsin joulu 80 € + pääsymaksut.

Nottbeckien elämää palvelijan kertomana


Draamaopastuksella tutustutaan Finlaysonin puuvillatehdasta johtaneen von Nottbeck -suvun elämään palvelusväen näkökulmasta. Miten Tampereella lähes 70 vuoden ajan asuneet Nottbeckit jäivät kaupunkilaisten mieleen yläluokan edustajina ja värikkäinä persoonina? Millainen isäntä patruuna Wilhelm von Nottbeck oli palveluskunnalleen? Entä millaisina palvelijat muistavat Milavidan rakennuttaneen Peterin perheen? Kierros on laadittu Nottbeckien palveluksessa olleiden henkilöiden muistitietojen pohjalta. Opastus saatavilla vain suomeksi.
Kesto: 45-60 min

Milavidan arkkitehtuuri


Opastuksella tutustutaan Milavida-palatsin arkkitehtuuriin ja tyyliin sekä sisällä että ulkona. Kierroksella kuullaan tarinoita Milavidan pitkästä ja vaiheikkaasta historiasta aina palatsin rakennushetkestä nykypäivään. Kierroksella tarkastellaan rakennuksessa näkyviä eri tyylilajeja ja kiinnostavia yksityiskohtia yleistajuisesti, sekä käsitellään rakennuksen sisä- ja ulkotilojen muutostöitä vuosien varrelta. Muistathan säänmukaisen varustuksen! Kierros on laadittu yhdessä Pirkanmaan maakuntamuseon kanssa.
Kesto: n. 45-60 min

Palatsin puistossa – kävelykierros Näsinkallion maisemissa


Näsinkallion historialliset rakennukset ja näyttävät patsaat tulevat tutuiksi, kun opas tarinoi puiston vaiheista kuvankauniissa maisemissa. Mistä nimi Milavida on lähtöisin? Entä mitä ovat salaperäiset pronssiset miniatyyripatsaat joita löytyy polun varrelta? Kierros alkaa Näsilinnan pääovien edestä. Muista säänmukainen vaatetus ja hyvät jalkineet!

Kesto: Ryhmän etenemisestä riippuen noin 1–1,5 tuntia.Milavidan taiteilijat -taidekierros


Milavidan taiteilijat -taidekierroksella tutustutaan Olga ja Alfred von Nottbeckiin sekä Gabriel Engbergiin – kolmeen Näsinkalliolla eläneen taiteilijan elämään ja maalauksiin.

Kesto: Noin 45- 60 min.

Kuinka kumarran keisarille-ulkokierros


Miten sanotaan päivää venäjäksi? Entä kuinka niiataan keisarin edessä? Perhekierroksella opitaan hienostuneita tapoja ja leikitään von Nottbeckien lastenhoitajan johdolla.

Kesto: Noin 30-45min, soveltuu 5–10-vuotiaille.
Näsilinna 1918 –kävelykierros


Kävelykierroksella liikutaan Näsinkallion alueella ja tutustutaan kevään 1918 taisteluihin ja tapahtumiin Näsilinnan ympäristössä. Muista säänmukainen vaatetus ja hyvät jalkineet!

Kesto: Ryhmän etenemisestä riippuen noin 1–1,5 tuntia.


Porttien takana, maan povessa –kierros Nottbeckien hautausmaalla


Von Nottbeckien tehtailijasuku rakennutti yksityisen hautausmaan ja kappelin Tampereen Lielahteen vuonna 1885, ja sinne on sittemmin haudattu kymmenen suvun jäsentä. Millaisen tapahtumasarjan päätteeksi hautausmaa perustettiin? Miltä tehtaanjohtaja Wilhelm von Nottbeckin viimeinen leposija näyttää? Hautausmaa sijaitsee Lielahdessa, Sellukatu 8:n pysäköintialueen läheisyydessä. Opas noutaa ryhmän pysäköintialueelta viitoituskyltin luota. Muista säänmukainen vaatetus ja hyvät jalkineet!
Kesto: 45-60 min

Palatsin joulu


Joulunaikaan Museo Milavidan päänäyttely puetaan jouluasuun ja palatsi herkistyy joulutunnelmaan. Palatsin joulu -kierroksella tutustutaan 1800-luvun aatelisväen joulunviettoon. Miltä vanhan ajan joulu maistui? Miten varakkaiden perheiden kodit koristeltiin joulua varten? Millaisia lahjoja von Nottbeckit ovat saattaneet antaa toisilleen? Miten joulunpyhinä vietettiin aikaa? Tule tunnelmoimaan ja muistelemaan joulun sanomaa!
Kesto: 45-60 min
Huom. Palatsin joulu -kierros voidaan järjestää Museo Milavidassa vain marras-joulukuussa. Näyttelyopastus 80 €.

Opastusten hinnasto

Aukioloaikoina:
Näyttelyopastus, Arkkitehtuuriopastus, Kävelykierros ja Palatsin joulu
80 € + pääsymaksut
Asiantuntijaopastus 150 € + pääsyliput
Draamaopastus 120 € + pääsyliput
Hautausmaakierros 100 € (ei pääsymaksuja)
Polttarit palatsissa 220 € (sis. pääsyliput)

Aukioloaikojen ulkopuolella:
Kaikki opastukset 180 € + pääsyliput (max. 25 hlö)

Huom. aukioloaikojen ulkopuoleinen varaus viimeistään kaksi viikkoa ennen opastusta. Museokorttietuja ei aukioloajan ulkopuolella.

Varausohjeet

Ryhmäkoko: enintään 25 henkilöä
Opastuskielet: suomi, englanti, muut kielet (ruotsi ja ranska) mahdollisuuksien mukaan

Opastusvarauksia Museo Milavidaan voi tehdä arkisin ma–pe klo 8–16 joko sähköpostitse milavida@tampere.fi tai puhelimitse 040 831 4054. Pyydämme tekemään opastusvarauksen viimeistään viikkoa ennen toivottua opastusajankohtaa. Yli 10 hengen ryhmiä pyydetään ilmoittamaan tulostaan museoon, vaikka ryhmä ei varaisikaan opastusta.


Opastusta varattaessa tulee ilmoittaa seuraavat asiat:

Toivottu museokäynnin päivämäärä ja kellonaika

Varattava opastus (esim. koululais-, näyttely- tai teemaopastus )

Opastettava näyttely: päänäyttely Nottbeckit – Tampereen kosmopoliitit ja/tai vaihtuva erikoisnäyttely

Ryhmän henkilömäärä

Varaajan nimi ja yhteystiedot


Opastusta varattaessa voi esittää opastusta koskevia erityistoiveita ja -tarpeita. Peruutus tulee tehdä viimeistään opastusta edeltävänä arkipäivänä klo 16 mennessä. Peruuttamatta jääneistä varauksista perimme täyden opastusmaksun.


Maksuvälineet

Opastuksen voi maksaa Museo Milavidan lippukassalle museoon tullessa. Maksuvälineinä käyvät käteinen, yleisimmät maksu- ja luottokortit (myös Visa Electron), matkatoimistoilla myös voucher. Voit maksaa myös TYHY-, Edenred Virike- tai Smartum kulttuuriseteleillä. Yrityksiä ja yhteisöjä, joilla on Y-tunnus, voidaan laskuttaa jälkikäteen. Laskutusosoite (tai OVT-tunnus), viitteeseen tuleva varaajan nimi ja Y-tunnus tulee ilmoittaa opastuksen varaamisen yhteydessä. Lasku lähetetään varauksessa ilmoitettuun osoitteeseen jälkikäteen. Laskutuslisä on 8 euroa.

Muita opastuksiin liittyviä ohjeita

Ryhmän kannattaa saapua paikalle hyvissä ajoin, sillä opastus alkaa sovittuna ajankohtana. Opas noutaa ryhmän aulasta, ellei muusta ole sovittu. Jos ryhmä on myöhässä, on oppaalla velvollisuus odottaa ryhmää 15 minuuttia. Käytäthän museon omia oppaita: ryhmien itsenäinen näyttelyopastaminen ei ole sallittua tiloissamme. Poikkeuksena tähän ovat koululaisryhmät, jotka tulevat näyttelyyn opettajansa johdolla.
Museo Milavida tarjoaa myös avoimia yleisöopastuksia pääsylipun maksaneille kävijöille. Niistä saat lisätietoa täältä.