fi
fi

Yleisöopastukset

Yleisöopastukset joulukuussa 2018

Palatsin joulu -teemaopastukset
24.11.­–16.12.2018 lauantaisin ja sunnuntaisin klo 13 ja 14
18.12.–22.12.2018 tiistaista lauantaihin klo 13 ja 14


Yleisöopastukset keväällä 2019

13.1.–17.3.2019
sunnuntaisin klo 13 Nottbeckit – Tampereen kosmopoliitit (4560min)
sunnuntaisin klo 14 Jäljet lumessa – talvinen kenkäkavalkadi (n. 30min)


Yleisöopastus on pääsylipun lunastaneille yksittäiskävijöille tarkoitettu kierros Museo Milavidassa. Yleisöopastuksella tutustutaan yleistajuisesti näyttelyn teemoihin, esineisiin ja taustoihin. Yleisöopastus sisältyy pääsylipun hintaan. Yleisöopastukset alkavat aina Näsilinnan ala-aulasta. Ei ennakkoilmoittautumisia. Huom. yleisöopastuksia ei ole tarkoitettu ryhmille (Lue lisää ryhmille tarjottavista opastuksistamme tältä sivulta kohdasta Opastukset ryhmille).

Opastukset oppilasryhmille

Koululaisopastus lapsille ja nuorille

Museo Milavida tarjoaa tilattavia opastuksia päiväkodeille, peruskouluille ja toisen asteen oppilaitoksille.

Museo on oppimisympäristö, jossa näyttelykäyntiä täydentää informatiivinen opastettu kierros. Noin 45-minuuttisessa koululaisopastuksessa tutustutaan eri-ikäisille lapsille ja nuorille suunnatun sisällön avulla Museo Milavidan päänäyttelyyn Nottbeckit – Tampereen kosmopoliitit. Halutessaan kouluryhmät voivat varata koululaisopastuksen myös vaihtuvaan erikoisnäyttelyyn.

Kouluryhmän mukana seuraavien aikuisten (opettajat, avustajat) tulee kulkea luokkansa mukana valvojina koko koululaisopastuksen ajan.

Kesto: noin 45 min
Ryhmäkoko: enintään 25 oppilasta opettajineen ja avustajineen
Opastuskielet: suomi, englanti, muut kielet (ruotsi, ranska ja venäjä) mahdollisuuksien mukaan
Hinta: 40€  + pääsymaksut 3€/oppilas (tamperelaisilta oppilasryhmiltä ei peritä pääsymaksua), toukokuussa 50€ + pääsymaksut 3€/oppilas (tamperelaisilta oppilasryhmiltä ei peritä pääsymaksua)

ILMAISIA KOULULAISOPASTUKSIA TARJOLLA 22.1.-1.2.2019

Maksullisten opastusten lisäksi Museo Milavida tarjoaa rajoitetun määrän kaikille Suomen päiväkodeille, kouluille ja toisen asteen oppilaitoksille avoimia, ilmaisia opastettuja kierroksia. Ilmaisia opastuksia tarjotaan kahdesti vuodessa, sekä syys- että kevätlukukaudella, tiettyinä ajanjaksoina.

Museo Milavida tarjoaa ilmaisia koululaisopastuksia oppilasryhmille 22.1.–1.2.2019 välisenä aikana ti-pe klo 9–10, 10–11 ja 11–12. Muina aikoina koululaisopastukset maksavat 40€ per opastus.

Ilmaisen koululaisopastuksen voi varata joko Nottbeckit – Tampereen kosmopoliitit -näyttelyyn (45 min) tai Jäljet lumessa -talvikenkänäyttelyyn (30 min). Kierrokselle voi osallistua enintään 30 oppilasta. Ilmaisen koululaisopastuksen voi varata vain suomenkielisenä. Ilmaisia opastuksia on rajoitettu määrä, varaukset kannattaa siis tehdä hyvissä ajoin.

Opastus on maksuton kaikille Suomen päiväkodeille, esikouluille, kouluille ja toisen asteen oppilaitoksille, mutta pääsymaksut peritään normaalisti. Tamperelaisilta oppilasryhmiltä ei peritä pääsymaksuja. Muiden kuin tamperelaisten oppilasryhmien pääsymaksut ovat 3 euroa per oppilas/opiskelija (opettajat maksutta). Alle 7-vuotiaat tutustuvat näyttelyyn maksutta.

*TÄRKEÄÄ! KAIKILLA OPASTUKSELLE TULEVILLA EI-TAMPERELAISILLA OPPILASRYHMILLÄ ON OLTAVA MUKANAAN LASKUTUSTIEDOT Y-TUNNUKSINEEN (LASKUTUSLISÄ 7€) TAI TASARAHA PÄÄSYLIPPUJEN MAKSAMISEKSI.

Kevään 2019 ilmaisopastusten varaaminen alkaa ti 8.1.2019 klo 8.00.
Varaukset vain puhelimitse, puh. 040 831 4054.
HUOM. Otamme vain yhden opastusvarauksen per puhelu.

Opastukset ryhmille

Alkuesittely – Tervetuloa Museo Milavidaan!

Alkuesittely on lyhyt katsaus Näsilinnan historiaan ja nykykäyttöön, sekä Museo Milavidan pysyviin ja vaihtuviin näyttelyihin. Tilaisuudesta riippuen, alkuesittely on mahdollista järjestää joko Museo Milavidan näyttelytiloissa, Näsilinnan aulatiloissa, pohjakerroksen Café Milavidassa tai Ravintola Von Nottbeckissa.

Kesto: 5-10 min
Ryhmäkoko: yli 10 hengen ryhmille
Opastuskielet: suomi, englanti (mahdollisuuksien mukaan)
Hinta: Opastus on maksuton pääsylipun lunastaneille asiakkaille

Näyttelyopastus ryhmille

Näyttelyopastuksessa tutustutaan Museo Milavidan näyttelyihin oppaan johdolla. Opastetulla kierroksella saa monipuolisen ja tiiviin tietopaketin näyttelyiden aihepiireistä. Tunnin pituiseen kierrokseen voi valita joko opastuksen Nottbeckit – Tampereen kosmopoliitit -päänäyttelyyn (1 tunti) tai opastuksen sekä Museo Milavidan päänäyttelyyn että vaihtuvaan erikoisnäyttelyyn (45min+15min / 30min+30min).

Kesto: noin 60 min
Ryhmäkoko: enintään 25 henkilöä
Opastuskielet: suomi, englanti, muut kielet (ruotsi, ranska ja venäjä) mahdollisuuksien mukaan
Hinta: 80€ + pääsymaksut

Teemaopastukset

Museo Milavida järjestää myös teemallisia opastuksia näyttelyissään. Ryhmät voivat tilata näyttelyopastuksen sijaan tai lisäksi myös teemallisia opastuksia. Teemaopastuksella saa kattavan ja elämyksellisen katsauksen kierroksen aiheeseen.

Teemaopastus: Milavidan arkkitehtuuri
Teemaopastuksella tutustutaan Milavida-palatsin arkkitehtuuriin ja tyyliin sekä sisällä että ulkona. Kierroksella kuullaan tarinoita Milavidan pitkästä ja vaiheikkaasta historiasta aina palatsin rakennushetkestä nykypäivään. Kierroksella tarkastellaan rakennuksessa näkyviä eri tyylilajeja ja kiinnostavia yksityiskohtia yleistajuisesti, sekä käsitellään rakennuksen sisä- ja ulkotilojen muutostöitä vuosien varrelta. Muistathan säänmukaisen varustuksen! Kierroksen kesto on noin 1 tunti. Kierros on laadittu yhdessä Pirkanmaan maakuntamuseon kanssa.

Teemaopastus: Nottbeckien elämää palvelijan kertomana -draamaopastus
Teemaopastuksella tutustutaan Tampereella vaikuttaneen, Finlaysonin puuvillatehdasta johtaneen von Nottbeck -suvun elämään palvelusväen näkökulmasta. Draamallisella kierroksella kerrotaan, miten Tampereella lähes 70 vuoden ajan asuneet Nottbeckit jäivät tavallisten tamperelaisten mieleen yläluokan edustajina ja värikkäinä persoonina. Millainen isäntä patruuna Wilhelm von Nottbeck oli palveluskunnalleen, mitä kaupunkilaiset ajattelivat patruunan vaimosta Constancesta? Millaisina palvelijat muistavat Milavidan rakennuttaneen Peter von Nottbeckin perheen? Kierroksen kesto on noin 45-60 min. Kierros on laadittu Nottbeckien palveluksessa olleiden henkilöiden muistitietojen pohjalta.

Teemaopastus: Palatsin puistossa – kävelykierros Näsinkallion maisemissa 
Näsinkallion historialliset rakennukset, monimuotoinen luonto ja näyttävät patsaat tulevat tutuiksi, kun opas tarinoi Näsinkallion vaiheista kuvankauniissa maisemissa. Kierroksella vieraillaan myös toistaiseksi yleisöltä suljetussa Olgan kellarissa. Kierros alkaa Näsilinnan pääovien edestä. Kävelykierroksen kesto ryhmän etenemisestä riippuen noin 1–1,5 tuntia. Muista säänmukainen vaatetus ja hyvät jalkineet!

Teemaopastus: Porttien takana, maan povessa – kierros Nottbeckien hautausmaalla
Von Nottbeckien tehtailijasuku rakennutti yksityisen hautausmaan ja kappelin Tampereen Lielahteen vuonna 1885, ja sinne on sittemmin haudattu kymmenen suvun jäsentä. Millaisen tapahtumasarjan päätteeksi hautausmaa perustettiin? Miltä tehtaanjohtaja Wilhelm von Nottbeckin viimeinen leposija näyttää? Millainen kappeli hautausmaalle rakennettiin? Hautausmaalla pääset tutustumaan Tampereen historian merkkihenkilöihin ja heidän tarinoihinsa opastetulla kierroksella. Nottbeckien sukuhautausmaa sijaitsee Lielahdessa, Sellukatu 8:n pysäköintialueen läheisyydessä. Pysäköintialueelta on viitoitus hautausmaalle. Opas noutaa ryhmän pysäköintialueelta, viitoituskyltin luota. Muista säänmukainen vaatetus ja hyvät jalkineet!

Teemaopastus: Palatsin joulu

Palatsin joulu -teemaopastuksella kuullaan 1800-luvun aatelisväen joulunvietosta. Kierroksella tutustutaan tuon ajan jouluruokiin, joulukoristeisiin, lahjoihin ja joulunajan ajanviettoon. Miltä vanhan ajan joulu maistui, miten 1800-luvun varakkaissa perheiden kodit koristeltiin joulua varten? Miten joulunpyhinä vietettiin aikaa? Millaisia lahjoja esimerkiksi von Nottbeckit ovat saattaneet antaa toisilleen? Opastus kestää noin tunnin.

Huom. Palatsin joulu -kierros voidaan järjestää Museo Milavidassa vain 23.11.2018–6.1.2019.


Kesto: noin 45–60 min (kävelykierros 1–1,5 tuntia)
Ryhmäkoko: enintään 25 henkilöä
Opastuskielet: suomi, mahdollisuuksien mukaan englanti
Hinta: joulu, arkkitehtuuri- ja kävelykierros 80€ + pääsymaksut, draamakierros 100€ + pääsymaksut, hautausmaakierros 100€ (ei pääsymaksuja). Kaikki opastukset aukioloaikojen ulkopuolella 120€ + pääsymaksut.

Varausohjeet

Opastusvarauksia Museo Milavidaan voi tehdä arkisin ma-pe klo 8-16 joko puhelimitse, puh. 040 831 4054, tai sähköpostitse milavida@tampere.fi. Pyydämme tekemään opastusvarauksen viimeistään kahta viikkoa ennen toivottua opastusajankohtaa.  Yli 10 hengen ryhmiä pyydetään ilmoittamaan tulostaan museoon joko puhelimitse tai sähköpostilla, vaikka ryhmä ei varaisikaan opastusta.

Opastusta varattaessa voi esittää myös erityistoiveita koskien opastusta. Myös muut ryhmän erityistarpeet on hyvä ilmoittaa varaamisen yhteydessä. Peruutus tulee tehdä viimeistään opastusta edeltävänä päivänä. Peruuttamatta jääneistä varauksista perimme täyden opastusmaksun.

Opastuksen voi maksaa Museo Milavidan lippukassalle museoon tullessa. Maksuvälineinä käyvät käteinen, yleisimmät maksu- ja luottokortit (myös Visa Electron), matkatoimistoilla myös voucher. Yrityksiä ja yhteisöjä, joilla on Y-tunnus, voidaan myös laskuttaa jälkikäteen. Laskutusosoite (tai OVT-tunnus), viitteeseen tuleva varaajan nimi ja Y-tunnus tulee ilmoittaa opastuksen varaamisen yhteydessä. Lasku tulee varauksessa ilmoitettuun osoitteeseen jälkikäteen. Laskutuslisä on 8 euroa.

OPASTUSTA VARATTAESSA TULEE ILMOITTAA SEURAAVAT TIEDOT

Toivottu museokäynnin päivämäärä ja kellonaika

Varattava opastus (esim. koululaisopastus, näyttelyopastus, teemaopastus jne.)

Opastettava näyttely: päänäyttely Nottbeckit – Tampereen kosmopoliitit ja/tai vaihtuva erikoisnäyttely

Ryhmän henkilömäärä

Varaajan nimi ja yhteystiedot

Muita opastuksiin liittyviä ohjeita

  • Museo Milavidassa työskentelee joukko museon omia, ammattitaitoisia oppaita, jotka vastaavat opastustyöstä. Käytäthän siis museon omia oppaita: ryhmien itsenäinen näyttelyopastaminen ei ole sallittua tiloissamme. Poikkeuksena tähän ovat koululaisryhmät, jotka tulevat näyttelyyn opettajansa johdolla.
  • Yleisöopastukset ovat avoimia kaikille, tilatut opastukset puolestaan on tarkoitettu vain opastuksen varanneille. Annathan siis tilatun opastuksen varanneille ryhmille opastusrauhan.
  • Ryhmän kannattaa saapua museoon hyvissä ajoin, sillä opastus alkaa sovittuna ajankohtana. Opas noutaa ryhmän ala-aulasta, ellei muusta ole sovittu.
  • Koululaisryhmän tulosta pyydetään ilmoittamaan etukäteen puhelimitse tai sähköpostitse myös silloin, kun ryhmällä ei ole varattua opastuskierrosta.