fi
fi

Koulut ja perheet

Opastukset oppilasryhmille

KOULULAISOPASTUKSET

Museo Milavida tarjoaa tilattavia opastuksia päiväkodeille, peruskouluille ja toisen asteen oppilaitoksille.

Museo on oppimisympäristö, jossa näyttelykäyntiä täydentää informatiivinen opastettu kierros. Noin 45-minuuttisessa koululaisopastuksessa tutustutaan eri-ikäisille lapsille ja nuorille suunnatun sisällön avulla Museo Milavidan päänäyttelyyn Nottbeckit – Tampereen kosmopoliitit. Halutessaan kouluryhmät voivat varata koululaisopastuksen myös vaihtuvaan erikoisnäyttelyyn.

Kouluryhmän mukana seuraavien aikuisten (opettajat, avustajat) tulee kulkea luokkansa mukana valvojina koko koululaisopastuksen ajan.

Kesto: noin 45 min
Ryhmäkoko: enintään 25 oppilasta opettajineen ja avustajineen
Opastuskielet: suomi, englanti, muut kielet (ruotsi, ranska ja venäjä) mahdollisuuksien mukaan
Hinta: 40€  + pääsymaksut 3€/oppilas (tamperelaisilta oppilasryhmiltä ei peritä pääsymaksua), toukokuussa 50€ + pääsymaksut

LUOKKARETKELLE MUSEO MILAVIDAAN!

Näsilinnassa toimivassa Museo Milavidassa on esillä kaksi näyttelyä: päänäyttelyssä Nottbeckit – Tampereen kosmopoliitit esitellään von Nottbeckien teollisuussuvun vaiheita 1800-luvun Tampereella, vaihtuvissa näyttelyissä esillä ovat erilaiset muodin ja muotoilun teemat. Museo Milavidan näyttelyt sopivat erinomaisesti päiväkotien, koulujen ja toisen asteen oppilaitosten oppilasryhmien vierailukohteeksi ympäri vuoden. Tarjoamme oppilasryhmille sekä opastettuja kierroksia että omatoimista tutustumista näyttelyihin tehtäväpakettien avulla. Eri-ikäisille oppijoille suunnatut tehtävät löytyvät museon verkkosivuilta:

Pääsymaksut oppilasryhmille:
3 euroa per oppilas/opiskelija, tamperelaiset oppilasryhmät maksutta. Alle 7-vuotiaat maksutta. Koululaisopastus 40 euroa.


MUSEO MILAVIDAN LUOKKARETKIPAKETIT 2020

Uudet luokkaretkipaketit julkaistaan keväällä 2020.

 

Koululaisten tehtäväpaketit omatoimisen näyttelykäynnin tukena Museo Milavidassa

Tarjoamme opastettujen kierrosten lisäksi tehtäväpaketteja oppilasryhmien omatoimisen näyttelykäynnin tueksi. Tehtäväpaketit on suunnattu ala- ja yläkouluille sekä toisen asteen opiskelijoille, ja ne on laadittu Museo Milavidan Nottbeckit – Tampereen kosmopoliitit -päänäyttelyyn. Tulosta koululaistehtävät mukaan museokäynnille täältä!

Koululaistehtävät alakouluille (pdf)

Koululaistehtävät yläkouluille ja toisen asteen oppilaitoksille (pdf)

Tehtävien vastaukset (opettajan kappale) voi pyytää vierailun yhteydessä Museo Milavidan henkilökunnalta.

Ohjeita museokäynnille

Ohjeita seuraamalla museokäyntisi sujuu hyvin ja voit nauttia kokemuksestasi. Muillekin jää käynnistäsi hyvä mieli.

Näyttelyesineisiin ja vitriineihin koskeminen ei ole sallittua, ellei siihen ole annettu erillistä lupaa.

Valokuvaaminen Museo Milavidan näyttelytiloissa on sallittu ilman salamaa. Kuvia saa jakaa sosiaalisessa mediassa, merkitse kuva tunnisteella #milavida.

Näyttelytiloihin ei saa viedä ruokia eikä juomia. Eväät ja juomapullot voi jättää museokäynnin ajaksi säilytyslokeroon.

Museo Milavidalla ei ole asiakkaille varattuja pysäköintipaikkoja. Lähimmät pysäköintitalot ovat P-Plevna (Polttimonkatu 5) ja P-Anttila (Näsilinnankatu 13). Myös lähikatujen varsilla on maksullisia pysäköintipaikkoja. Invapysäköintiluvalla on mahdollista pysäköidä Milavidan piha-alueella (yksi pysäköintipaikka).

Museo Milavidassa on esteetön kulku. Museosta voi myös lainata lastenrattaita ja pyörätuolia museokäynnin ajaksi.

Asiakkaiden käytössä on vartioimaton vaatesäilytys ja maksuttomat lukolliset säilytyslokerot. Selkäreput, sateensuojat ja matkalaukut tulee jättää museokäynnin ajaksi naulakkoon tai säilytyslokeroon.

Alle 7-vuotiaat lapset ovat huoltajansa valvonnassa koko museokäynnin ajan.

Opettajan tulee kulkea luokkansa mukana valvojana koko museokäynnin ajan.

Juokseminen ja äänekäs käyttäytyminen eivät kuulu museoon.

Annathan opastusryhmille opastusrauhan!

Asiakkaiden käytössä on myös maksuton suomen-, ruotsin-, englannin tai venäjänkielinen ääniopastus. Opastuslaitteen saa lainaksi toisen kerroksen näyttelytilasta museon henkilökunnalta.