fi

Ihanat pokat – silmälasimuotia Museo Milavidassa

Museo Milavidan uusi vaihtuva näyttely Ihanat pokat nostaa esille asusteista näkyvimmät – silmälasit. Silmälaseissa ei ole kyse vain silmien edessä pidettävistä, näkökykyä parantavista linsseistä vaan mitä suurimmassa määrin myös muodista.

Muodissa mukana

Näyttelyn laaja esinekavalkadi esittelee silmälasimuotoilun ratkaisuja vuosien varrelta. Tutuiksi tulevat erilaiset materiaalit ja mallit, niin lornjetit, kissansilmät kuin pilottilasitkin.

Tunnetut pokat

Myös tunnettuihin silmälasipersooniin kiinnitetään näyttelyssä huomiota. Kansallisrunoilijamme Runeberg esiintyi nuoresta miehestä lähtien muotokuvissa silmälasien kera. Presidenteistämme Kekkonen ja Koivisto ovat suorastaan antaneet nimet silmälasityypeille. Mikko Alatalo tunnetaan sinisistä laseistaan ja Baba Lybeck ilahduttaa lauantai-iltojamme aina erilaisilla ihanilla pokilla.

Valtaosa näyttelyn esineistöstä on Tampereen museoiden omista kokoelmista. Lisäksi valikoimaa on täydennetty lainoilla yksityis- ja museokokoelmista. Näyttely on koottu yhteistyössä Optikko-Kilta ry:n kanssa. Esillä 21.5.2017 saakka.