Museo Milavidan muotiluentojen sarja

Museo Milavidan muotiluentojen sarja

Luennot järjestetään torstaisin klo 17. Luentojen kesto noin 1 tunti. Vapaa pääsy.


Kuva: Ki Price

25.8. FT, kirjailija ja päätoimittaja Mirva Saukkola

Vivienne Westwood – yhteiskunnallinen muotitaiteilija

Vivienne Westwoodin luoma muoti on heijastanut aina brittiläisen yhteiskunnan heilahteluja. Punk-muoti oli reaktio yhteiskunnan polarisoitumiseen, historiallisiin pukuihin pohjautuva couture-muoti puolestaan heijastaa aristokratian ja yläluokan aseman rapistumista. Millaisia asioita VW kommentoi muodillaan?


1.9. FM, tutkija Katri Pyysalo

Vivienne Westwoodin hillitön historismi

Historia on Vivienne Westwoodille ehtymätön luovuuden lähde. Hän rakastaa kirjoja, museoita ja taidegallerioita. Westwoodin kekseliäissä muotiluomuksissa voi nähdä heijastumia muodin ja taiteen historiasta. Millaisia tarinoita menneisyydestä asut kertovat? Mitä historia Westwoodille merkitsee?


15.9. TaM, vaatturi ja vestonomi Jaakko Mäkinen

Nättejä miehiä – pukeutumisella muokattu miehisyys

Luennolla pohditaan, kuinka (nuoret) miehet ovat pukeutumisellaan muokanneet maskuliinisuutta ja sen näkemistä ja esittämistä 1700-luvun maccaroneista dandien kautta punkkareihin.


22.9. TaM, muotisuunnittelija Ervin Latimer

Miestenvaate vai vaate maskuliinisuuden esittämiseen – vaatesuunnittelu identiteetin rakennuspalikkana

Palkittu vaatesuunnittelija ja Latimmier-vaatebrändin perustaja Ervin Latimer kertoo matkastaan suunnittelijaksi, jossa keskiössä ovat identiteettikysymykset ja inklusiiviset arvot. Luennon aikana Latimer avaa suunnittelufilosofiaansa, sivuten samalla niin afrikkalaisamerikkalaista queer-historiaa muodin näkökulmasta kuin tapoja, joilla hän pyrkii murtamaan vaatetusalan kapeita ja vahingollisia normeja.