Nottbeckit – Tampereen kosmopoliitit

Tarina alkaa kun kolme pietarilaista liikemiestä ostaa 1836 Tampereelta pienen puuvillakehräämön. Tehtaan johtamista opettelemaan lähetetään 20-vuotias Wilhelm von Nottbeck.

JUURI NYT!
Nottbeckit – Tampereen kosmopoliitit -näyttelyässä tutustutaan herrasväen joulunviettoon 3.1.2021 asti. Tervetuloa Palatsin jouluun.


Näyttely seuraa Wilhelmin ja hänen perheensä loisteliasta ja kansainvälistä elämää Tampereella aina siihen saakka kunnes suvun viimeisetkin jäsenet jättävät Tampereen 1900-luvun alussa.


Mukaansatempaava ääniopastus, aidot upeat esineet, näyttävät puvut ja näköisnuket takaavat kävijälle vaikuttavan näyttelykokemuksen.


Yleisöopastukset Nottbeckit – Tampereen kosmopoliitit -näyttelyyn jatkuvat vuonna 2021.


Palatsin joulu


Myös tänä vuonna Museo Milavida on puettu tunnelmalliseen jouluiseen asuun ja Nottbeckit – Tampereen kosmopoliitit -näyttely on täydennetty herrasväen joulunviettoon liittyvillä esineillä.Teemaopastuksella tunnelmalliseen Palatsin joulu -näyttelyyn kuullaan 1800-luvun herrasväen joulunvietosta ja tutustutaan tuon ajan jouluruokiin, joulukoristeisiin, lahjoihin ja joulunajan ajanviettoon. Miltä vanhan ajan joulu maistui, miten 1800-luvun varakkaissa perheiden kodit koristeltiin joulua varten? Miten joulunpyhinä vietettiin aikaa? Millaisia lahjoja esimerkiksi von Nottbeckit ovat saattaneet antaa toisilleen? Opastukset löydät täältä.

Palatsin joulu Museo Milavidassa 20.11.2020-3.1.2021.